Vertaistukitoiminta

sydanliitto_2018_02_hires_1.jpg

Kuva: Suomen Sydänliitto

Vertaistukihenkilöt tuntevat arjen sydänsairauden kanssa.

Sydänyhdistysten vertaistukihenkilöt ovat koulutettuja vapaaehtoistyötä tekeviä yksityishenkilöitä, jotka voivat rohkaista oman tietonsa ja kokemuksensa avulla Sinuakin selviytymään uudessa elämäntilanteessasi.

Vertaistukija on vaitiolovelvollinen kuuntelija ja rinnalla kulkija. Hän on itse sydänsairautta sairastava henkilö, joka on kokenut sairauden aiheuttamat muutokset elämässään tai sydänsairaan läheinen, joka on läheltä seurannut omaisensa sairautta. 

Tukihenkilömme ovat tavattavissa Keski-Suomen Keskussairaalan Sydänosastolla joka keskiviikko klo 15.30-16.30

Vertaistukihenkilöidemme yhteystiedot löydät täältä.

________________________________________________________________________________

Kaikki koulutetut Suomessa toimivat vertaistukihenkilöt ovat käytettävissä yhdistys- ja paikkakuntarajoista riippumatta. Lisätietoa: Etsi vertaistukihenkilö

Lisäksi Sinulla on mahdollisuus hyödyntää Harvinaiset -verkostoa, joka on perustetettu harvinaisempia sairauksia sairastaville henkilöille. Lisätietoa: Harvinaiset.fi

Kaipaamme joukkoomme myös uusia vertaistukijoita tärkeään työhön. Saat tarvittavan koulutuksen ja kokemuksia, jotka rikastuttavat sinua läpi elämän. Lisätietoja tukihenkilötoiminnasta antaa Keski-Suomen Sydänpiirin toiminnanjohtaja Kristiina Pigg/p. 050 592 4588.