Historia

Helsingin Sydäntoipilaat ry historiaa

Yhdistys on perustettu jo vuonna 1972. Toiminta on jatkoa Työterveyslaitoksen ja Sydäntautiliiton 1960-luvun puolivälissä käynnistämälle sydäntoipilaiden kuntoutusprojektille. Yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 360 jäsentä ja n 160 aktivista kuntoilijaa.

Liikunnallisen toiminnan lisäksi yhdistys järjestää oheistoimintana erilaisia sosiaalisia tapahtumia .Tunnetuimpia ovat Suuri Sydänkonsertti Temppeliaukion kirkossa ennen joulua .Joulu-ja pääsiäislounaat . Konsertti-ja teatteriesitykset ovat olleet suosittuja .Sen lisäksi on järjestetty ikäihmisen ajokoultusta ja matkoja , esim ohjelmalliset p äiväristeilyt Tallinnaan ovat olleet hyvin suosittuja.

Yhdistyksen 40-vuotishistoriikki

"Sydämen asialla" on teos Helsingin Sydänkuntoutus ry:n toiminnasta 40-vuoden ajalta 1972-2012. Kirjassa on myös Tasavallan presidentin Sauli Niinistön tervehdys. Kirjaa on saatavilla 20 € hintaan. Tilaukset Kaj Mattsonille sähköpostitse: kajmattson@hotmail.com tai puh.: 0400 266 969 0400 266 969

Sydänkuntoutujien tulevia, suunnitteilla olevia toimintoja

Haluamme kehittää ja kehittyä. Suunnittelemme vapaaehtoistoimijoina uusia toimintamuotoja koko ajan, tavoitteena mm. sydänpotilaiden elämänhallinnan ja -laadun vahvistaminen: Kuntoilu itsenäisen selviytymisen tukena.

Tällä hetkellä toiminta on laajentumassa, toimintaan on lisätty Sydänmindfullness -toimintaa ja perinteinen jumppatoimintakin on vaatinut vuorojen lisämistä.