Ravitsemuspassi-koulutus

Ruokapalveluiden työntekijöiden ravitsemusosaaminen ja tietojen ylläpito ovat avainasemassa, jotta terveellistä, nautittavaa ja suositusten mukaista ruokaa on kaikkien ruokailijoiden saatavilla. Ravitsemuspassin valmennusaineisto ja osaamistesti tähtäävät juuri tähän.

Ravitsemuspassi on verkkopohjainen työkalu avuksi opetukseen ja ammattikeittiöön. Se tarjoaa tietoa ravitsemuksen perusteista ammattikeittiönäkökulmasta. Ravitsemuspassi sopii jokaisen ruokapalveluammattilaisen ravitsemusosaamisen tueksi sekä tiedon päivittämiseksi. Ravitsemuspassin osaamistestillä voi todentaa ravitsemusosaamisen. 

Ravitsemuspassi suoritetaan itseopiskeluna. Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee passin suorittamista.

Koulutuksen tavoitteet

Ravitsemuspassi tähtää siihen, että jokainen ruokapalveluammattilainen

  • tuntee ravitsemussuosituksiin pohjautuvia ruokasuosituksia
  • osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa
  • osaa arvioida ruoan ravitsemuksellisen laadun toteutumista
  • osaa ylläpitää ja kehittää ravitsemuslaatua
  • osaa ohjata asiakkaita terveellisissä valinnoissa

Kohderyhmä Ruokapalveluiden ammattilaiset.

Koulutuksen kesto Kesto riippuu passin suorittajan lähtötasosta. 

Koulutuksen hinta Ravitsemuspassin suorittaminen on maksutonta.

Ravitsemuspassin sisältöihin perehdytään itsenäisesti. Osaamistestin harjoittelu ja suorittaminen 

Ravitsemuksen tilauskoulutukset

Koulutusta ravitsemuksesta järjestetään tilauksesta ruokapalvelualan organisaatioille sopimuksen mukaan. Kerromme mielellämme lisää koulutuksista ja koulutuksen tilaamisesta omalle työyhteisölle. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Kirsi Airokselta.

Kohderyhmät Ammattilaiset